KURBAN BAYRAMI EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

KURBAN BAYRAMI EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Batman Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye bünyesindeki müdürlükler, bayram süresince vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak, temizlik ve düzeni sağlamak, toplu ulaşım hizmetlerini etkinleştirmek ve bayram sevincini tüm kent sakinleriyle paylaşmak için özveriyle çalışıyor.

BELEDİYE ARAÇLARI SORUNSUZ HİZMET VERECEK

Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü, kent genelinde altyapı, üstyapı, ulaşım, ilaçlama, temizlik ve mezarlık gibi hizmetlerde kullanılan tüm kamu araçlarının bayram süresince herhangi bir aksamaya sebebiyet vermemesi için anında müdahaleye hazır nöbetçi ekipler hazırladı.  

KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ TAMAMLANDI

Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla 9 günlük eylem planı hazırladı. Eylem Planı kapsamında, kurban kesim alanlarının oluşturulmasının yanı sıra kentin ilaçlanması, hayvan barınağında tedavi, temizlik ve besleme hizmetlerinin sürdürülmesi ile kurban kesim yerlerinin ilaçlanması da yer alıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü, kurban kesim alanlarındaki hazırlıklarını da tamamladı. Batman’da kurban kesim yerlerini şu şekilde sıraladı: Gültepe Mahallesi Demokrasi Bulvarı (Milangaz Petrol arkası), Çamlıtepe Mahallesi 4002 sokak (Yaşar Kemal Ormanı Bitişiği), Bahçelievler Mahallesi 1629. Sokak (Petrol Ortaokulu yanı), Hilal Mahallesi (Yeni Otogar yanı fuar alanı), İkiztepe Köyü (Mezbahane), Huzur Mahallesi Tablabaşı Sakatatçılar Çarşısı.

MEZARLIK ZİYARETİNDE ÖNLEMLER ARTIRILDI

Mezarlıklar Müdürlüğü, araç sürücüsü ve yaya vatandaşların mezarlık ziyaretlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için güvenlik önlemini artırdı. Müdürlük ayrıca, mezarlık girişinde gelen vatandaşlara kolonya ve şeker ikramında bulunuyor.

ZABITADAN DİLENCİ OPERASYONU

Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı boyunca kent genelinde gerçekleştirdiği sıkı denetimlerini artırdı. Müdürlük, 5 ekip ve 25 personel ile mezarlık içerisinde vatandaşların dini duygularını sömürerek dilencilik yapanlara göz açtırmıyor.

PARK VE BAHÇELER BAYRAMA HAZIR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil alanları genel bakımdan geçiriyor. Kentin farklı noktalarında eş zamanlı başlatılan çalışmalarda; bankların onarımı, aydınlatma kontrolü ve tamiratı, dönel kavşaklarda mevsime uygun çiçek arasına karışan yabani ot temizliği, bazı parklarda bulunan havuz temizliği, fıskiye ve ışıklandırma sistemlerinin genel bakımı yapılıyor.

CAMİLER KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

Temizlik İşleri Müdürlüğü, temiz bir Batman için genel çalışmalarına devam ediyor. Müdürlük, Bayram namazı için Merkez’deki tüm camileri vatandaşların ibadetine hazır hale getiriyor.